Općinski odbor Naše stranke Bosanska Krupa poziva građane Općine Bosanska Krupa a posebno građane mjesne zajednice Zalug da svojim potpisima podrže inicijativu našeg Odbora da se  kao privremeno prijelazno  rješenje  horizontalnom i vertikalnom  signalizacijom  i pojačanim prisustvom pripadnika MUP-a uspori saobraćaj ul. Prvog BKB na potezu od Doma zdravlja do mosta na Krušnici do izgradnje trotoara na ovoj relaciji kao trajnog i kvalitetnog rješenja.

Razlozi  za  pokretanje  ove peticije su u činjenici da smo do sada u više  navrata putem vjećničke inicijative ukazivali na veliki problem sigurnosti u saobraćaju  građana mjesne zajednice Zalug, posebno djece učenika prilikom odlaska i povratka u školu zbog nerješenog pitanja izgradnje trotoara u ulici Prvog BKB na potezu od Doma zdravlja do mosta na Krušnici.

Pokretanjem ove incijative  želimo izvršiti dodatni pritisak  na  sve nadležne i odgovorne, uključujući komisiju  za  saobraćaj  općinskog vijeća, općinskog  vijeća , općinskog  načelnika kao i direkciju  kantonalnih cesta kako bi ovaj problem sigurnosti građana konačno shvatili ozbiljno i bez odlaganja, a najkasnije do početka školske godine pristupili njegovom rješavanju.

Potpisivanje ove peticije počinje 30.07.2018. godine i potpisivat će se i narednih sedam dana. Pozivamo građane da svojim potpisom daju svoj doprinos u sigurnosti naših građana a posebno naše djece.