Općinski odbor Naše stranke u Bosanskoj Krupi traži od općinske Komisije za saobraćaj hitno poboljšanje stanja saobraćajne infrastrukture s ciljem povećanja sigurnosti svih učesnika u saobraćaju, a posebno đaka.

„Tražimo hitno postavljanje ležećih policajaca te pojačano prisustvo saobraćajaca na relaciji od Doma zdravlja do mosta na rijeci Kruščici do konačnog i trajnog rješenja – izgradnje trotoara. Napominjemo da smo i do sada u više navrata  ukazivali na ovaj problem zbog kojeg je ugrožena sigurnost  građana, posebno djece koja svakodnevno prolaze ovom relacijom u i iz škole.

Također tražimo da se na adekvatan način uredi odvijanje saobraćaja na raskrsnici između ulica: 1 BKB, Reisa Džemaludina Čauševića, Maršala Tita i Humske. U neposrednoj blizini ove neuređene raskrsnice nalazi veliki broj Javnih ustanova kao što su: Dom zdravlja, Sud, JKP 10 JULI, zgrada Općine, Elektroprivreda, Dom Kulture a posebno naglašavamo i Prva osnovna škola. Postojeće stanje je na navedenoj raskrsnici neprihvatljivo, neodrživo i hitno se mora promijeniti, jer bezbjednost građana, a posebno naše djece mora biti na vrh prioriteta i nema alternativ“, rekli su iz Naše stranke.