U Gradskom odboru Naše stranke u Bihaću zatražili su od gradonačelnika, Savjeta MZ i JU “Stanouprava” Bihać da se saniraju prostorije mjesne zajednice Ozmice 1 i stave u funkciju za koju su i predviđene, a predložili su i uključivanje građana u postupak sanacije i boljeg održavanja.

“Prostorije najmnogoljudnije mjesne zajednice uz Bihaću već niz godina prepuštene su same sebi, što se da zaključiti iz njihovog stanja, izostanka adaptacije svake vrste kao i zapuštenosti pretprostora na kojem su nikli grmovi i korov. Također, problem je što se u ovim prostorijama ne odvijaju aktivnosti za koje bi rukovodstvo MZ i mještani mogli biti zainteresirani, a utisak o suvišnosti i beskorisnosti ovog prostora vidi se i u tome što se ovaj prostor počeo koristiti u druge svrhe”, rekli su iz Naše stranke.

Iz Gradskog odbora Naše stranke u Bihaću upozoravaju na štetnost odluke da te prostorije budu prenamijenjene.

“Nedopustivo je da su nadležni bez ikakvih konsultacija sa građanima odlučuju prostorije ove mjesne zajednice staviti u funkciju kladionica koje se već nalaze u blizini ovih prostorija. Važno je da se ovoj odluci odupru Savjet i mještani ove mjesne zajednice kako bi se ove prostorije iskoristile za  rad i okupljanje koji će biti u zajedničkom interesu građana Ozimica 1”, zaključili su iz Naše stranke u Bihaću.