Teniske terene koji se nalaze na Kamberovića polju i kojima upravlja J.U. za održavanje sportskih objekata Zenica, pored velikog broja rekreativaca koriste i četiri teniska kluba: Mladost, Čelik, AS i Euronec. Preko 100 djece su članovi teniskih klubova u Zenici, a treneri su iznjedrili i nekoliko prvaka države, kao i reprezentativaca Bosne i Hercegovina u svim starosnim kategorijama.

Sve navedeno je ostvareno iako su teniski tereni neuslovni. Nedostatak toaleta je gorući problem s kojim se klubovi, ali i rekreativci, suočavaju.

„Osam teniskih terena, stotine djece i trenera, u 21.vijeku, nemaju na raspolaganju niti jedan toalet. Krajem prošle ljetne sezone, tražilo se od uprave da obezbijedi toalete, a dobijeno je samo obećanje da će se problem riješiti do početka sezone 2019. šti nije učinjeno“, kaže Meliha Salčinović, vijećnica Naše stranje u Gradskom vijeću Zenica.

U vezi sa navedenim, na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća, podnijela je inicijativu da se u najkraćem mogućem roku obezbijedi članovima teniskih klubova korištenje toaleta koji se nalaze u sklopu atletskog stadiona Zenica ili da se pronađe neko drugo, adekvatno rješenje ovog problema.