Nakon prošlotjednog bojkotiranja i nedolaska kantonalnih zastupnika na sjednicu Skupštine iz stranaka s hrvatskim predznakom, jer su tražili da se zakaže izvanredna sjednica na temu sigurnosne situacije na području županije zbog dolaska migranata u Izbjeglički centar Salakovac, jučerašnja sjednica Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona nije održana zbog nedolaska ministara iz reda SDA.

Ministri iz SDA nisu se udostojili ni da daju obrazloženje izostanka, a morali su, ako ništa drugo zbog zdravstvenih radnika o kojima je trebalo biti riječi.

Na sjednici se, naime, trebalo raspravljati o Odluci o davanju saglasnosti na prijedlog Kolektivnog ugovora o pravima i obvezama poslodavaca i radnika iz djelatnosti liječnika medicine i stomatologije na području HNK te zaključak o nastavku pregovora o kolektivnom ugovoru s druga dva sindikata djelatnika u zdravstvu.

„Kao što je već nekoliko puta čitava Vlada svojim odlukama pokazala netransparentnost i skrivanje informacija od javnosti, i ovaj put nema objašnjenja zbog čega se ministri iz reda SDA nisu pojavili na sjednici Vlade HNK, ovim putem ih pozivam da iznesu konkretne razloge nedolaska na sjednicu te prije svega da stave interese ljekara ispred vlastitih prkosa prema kolegama iz reda HDZ-a“, naglasio je Marinko Šanje iz Naše stranke Mostar.

Ovakvim načinom odnošenja prema radu i poslu za koji su delegirani od strane građanki i građana ovoga kantona zastupnici i ministri ove dvije stranke pokazuju strah od preuzimanja odgovornosti i suočenja sa problemima u svim segmentima našeg društva, smatraju  u Našoj stranci.
„Bez obzira što uskoro slijedi predizborna kampanja i ovako kupuju jeftine političke poene, neshvatljivo je da svoj posao doživljavaju neozbiljno i neodgovorno prema nama svima koji ih kao porezni obveznici plaćamo“, zaključio je Šanje.