Zastupnici SDA u Skupštini KS jučer su za aerozagađenje okrivili premijera Edina Fortu. Tim povodom odgovorili su im iz Kantonalnog odbora Naše stranke Sarajevo.

„Optužbe na račun kantonalnog premijera Edina Forte za aerozagađenje u Sarajevu su sramotne, pogotovo jer dolaze iz SDA. Podsjećamo SDA da je njihovo višedecenijsko vladanje Sarajevom naš grad pretvorilo u jedan od najneuslovnijih za život kad su u pitanju glavni gradovi zemalja svijeta. SDA je očigledno od premijera Forte imala očekivanja veća nego od sebe same, da za godinu dana koliko je premijer popravi sve ono što su oni sistemski urušavali 25 godina – od saobraćajne infrastrukture, urbanističkih planova, standarda stanovništva pa do javne higijene – sve što presudno utiče na aerozagađenje. Uz to smo svjedoci da je SDA Vladu Kantona na svaki način opstruirala u radu, sve do posljednjih dešavanja kada su blokirali usvajanje budžeta.

SDA neće popraviti svoj rejting napadima na premijera Edina Fortu niti narušiti njegov ugled. To će se najočitije pokazati u oktobru ove godine na lokalnim izborima kada im ističe rok trajanja u Sarajevu.“

PODIJELI