Kandidati Naše stranke za ministarske pozicije u Vladi Kantona Sarajevo su Lejla Brčić i Srđan Mandić, danas je i zvanično saopšteno na press konferenciji održanoj u Skupštini Kantona Sarajevo.

Lejla Brčić

Kandidatkinja za ministricu pravde u Kantonu Sarajevo

Lejla Brčić rođena je 1981. godine Tuzli. Diplomirala je 2005. na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu. U trinaestogodišnjem aktivnom radnom iskustvu u struci pokazala je izuzetne rezultate i dokazala se kao vrhunska pravnica. Radila je kao pravnica u sektoru predškolskog obrazovanja, finansija (MF Prizma) i zdravstva (Zavod zdravstvenog osiguranja KS). Bila je kandidatkinja Naše stranke za načelnicu Općine Novi Grad Sarajevo na lokalnim izborima 2016. godine. Lejla je udata i majka je jednog djeteta.

Srđan Mandić

Kandidat za ministra komunalne privrede u Kantonu Sarajevo

Srđan Mandić rođen je 1972. godine u Sarajevu. U Sarajevu je završio osnovnu školu i Drugu gimnaziju. Nakon rata upisuje Ekonomski fakultet u Sarajevu na kojem stiče i zvanje magistra ekonomskih nauka iz oblasti marketinga. Završio je i General Management Program na prestižnoj školi za menadžment na Bledu. Dosadašnji radni vijek proveo je u kompanijama Klas, Sprind i Oslobođenje, obavljajući različite menadžerske funkcije sve do pozicije direktora preduzeća. Bio je pripadnik Armije BiH. Dobitnik je brojnih priznanja za rad u struci. Danas živi i radi u Sarajevu.