U tuzlanskom naselju Tetima oskrnavljeno je katoličko groblje. Groblje i mještane Tetime posjetio je Jasmin Alić, predsjednik Gradskog odbora Tuzla i član Komisije za ljudska prava, pravdu i građanske slobode pri Skupštini Tuzlanskog kantona:

„Ovo nije prvi put da se skrnavi katoličko groblje u Tetimi. Vrijeme je, međutim, da ovo bude zadnji put da tome svjedočimo te ću kao član Komisije za ljudska prava, pravdu i građanske slobode pri Skupštini TK učiniti da to tako bude.

Grozan je ovo čin, a posljedice nisu samo uvreda porodicama pokojnika koji su ovdje sahranjeni nego su i političke. Hrvatska demokratska zajednica objavila je da se ovdje radi o ugrožavanju Hrvata te prije završetka istrage ovog zločina prejudicirala njen ishod. U razgovorima sa stanovnicima Tetime čuo sam da se nikad u Tuzli nisu osjećali ugroženima zbog toga što su Hrvati te da ni sada ne osjećaju strah nego ovo smatraju činom pojedinaca čiji motivi mogu biti raznovrsni.

Molim ovom prilikom sve sudionike političkog života u Tuzli, ali i šire, da organima MUP-a pruže podršku da što prije provedu istragu, otkriju motive zlodjela i kazne počinioce, a ne da bez osnova prejudiciraju nešto za šta nemaju dokaze. Tako ćemo najbolje pomoći našim sugrađanima.“