Glavni odbor Naše stranke sastao se danas u Sarajevu i održao svoju jedanaestu redovnu sjednicu. Na dnevnom redu sjednice našlo se više značajnih odluka među kojima se izdvaja ona o sazivanju Četvrtog izborno-izvještajnog Kongresa Naše stranke.

Na sjednici su usvojeni izvještaji o radu Predsjedništva i Glavnog odbora za 2018. godinu, finansijski izvještaj za proteklu te finansijski plan za tekuću godinu. Vrijedi istaći kako su izvještaji o radu Predsjedništva i Glavnog odbora usvojeni jednoglasno, što je važan pokazatelj jedinstva stranke u svim principijelnim pitanjima.

Odlučeno je da se Četvrti izborno-izvještajni Kongres Naše stranke održi 18. maja 2019. godine. Članovi GO NS na sjednici su usaglasili rokove i procedure vezane za organizaciju Kongresa.

Također, donesena je i odluka da se zbog njenog svesrdnog doprinosa radu i međunarodnom pozicioniranju Naše stranke za počasnu članicu stranke proglasi Catherine Isaksson, generalna sekretarka Centerparitet International Foundation iz Švedske.