Ibrahim Delić, zastupnik Naše stranke u Bosansko-podrinjskom kantonu, podnio je inicijativu da Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde u okviru Budžeta za 2020. godinu planira sredstva za podršku učenicima osnovnih i srednjih škola koji ostvaruju dobre rezultate u sportu. Podrška bi se ogledala kroz sufinansiranje članarina u klubovima, kotizacija na takmičenjima, troškova opreme ali i drugih troškova uobičajenih u bavljenju sportom.
„Mladi se zbog troškova koje sport nerijetko podrazumijeva ukoliko se u njemu želi napredovati često povlače. To je šteta, jer se radi prije svega o njima samima, o gubljenju jedne zdrave i dobre navike, a onda i moguće karijere, u konačnici gubi i lokalna zajednica ali i cijela zemlja potencijalne predstavnike u svijetu. Ovakva mjera koja bi im pružila podršku barem u snošenju osnovnih troškova za sport bi bila iznimno značajna jer bi zadržala veliki broj učenika u aktivnom bavljenju sportom, ali i u zemlji“, rekao je Delić.
Kriteriji po kojima bi bila dodjeljivana sredstva su: sportski rezultat, socijalni status, visina mjesečnih troškova za sport i prebivalište.