U subotu je održan Četvrti izvještajno-izborni kongres Naše stranke. Učešće na kongresu je uzeo 151 delegat a bio je prisutan i veliki broj gostiju među kojima je i Hans van Baalen, predsjednik evropske liberalne ALDE partije.

Na Kongresu je u znak zahvalnosti za nesebičnu podršku radu Naše stranke uručeno priznanje generalnoj sekretarici Centerpartiet International Foundation Catherine Isaksson, koja je proglašena počasnom članicom Naše stranke.

Delegati su usvojili i Programsku izjavu 2019., te izglasali rezoluciju kojom se traži implementacija odluke Ustavnog suda i održavanje lokalnih izbora u Mostaru iduće godine, a zatim su svoja izlaganja delegatima na Kongresu iznijeli kandidati za potpredsjednike i predsjednika stranke.

Nakon glasanja i prebrojavanja glasova saopšteni su preliminarni rezultati prema kojima su novi potpredsjednici Naše stranke Irma Baralija, Mirsad Čamdžić i Srđan Mandić, a delegati su odlučili da će na čelu stranke i u iduće četiri godine ostati dosadašnji predsjednik Predrag Kojović.

Za članove Glavnog odbora su izabrani:  Edin Forto, Nihad Uk, Igor Baroš, Samir Fazlić, Amela Kuskunović i Amra Zulfikarpašić (Sarajevo – Centar), Sabina Ćudić, Amer Tikveša, Robert Pleše, Želimir Bukarić, Mirela Džehverović i Mario Vukasović (Novo Sarajevo), Amela Topuz-Bajraktarević, Ibrahim Obhođaš, Sandra Zaimović i Arijana Turković (Sarajevo – Novi Grad), Tarik Haverić, Adla Kupusović Branković, Tarik Jažić i Jasmina Mršo (Sarajevo – Stari Grad), Elvis Vreto, Azra Jahić i Anes Mašić (Ilidža), Amra Nadarević-Vodenčarević, Dejan Pavić i Jasmin Alić (Tuzla), Damir Jukić, Šeherzada Delić i Anis Alagić (Bihać), Mersiha Jogunčić, Bakir Sulejmanović i Damir Delić (Gračanica), Neno Zuko i Emir Baščelija (Goražde), Sanja Renić i Alan Handžić (Zenica), Dževdet Huskić i Emir Bilalović (Kakanj), Jasmin Redžić i Senad Čaušević

(Bosanska Krupa), Zinaida Zečević i Mirza Ferhat (Visoko), Bojan Farkaš i Indira Pašović (Vogošća), Amna Popovac (Mostar), Nađa Nukić (Sanski Most), Nedžad Nadarević (Cazin), Aziz Mešić (Bosanski Petrovac), Berin Mušanović (Kiseljak), Sead Mušić (Živinice), te Dino Osmanović (Lukavac).

U Nadzorni odbor su izabrani Sanela Klarić, Amira Mršo, Mustafa Skopljak, Mirano Jupić, Nataša Ibrahimagić a Etičku komisiju će u narednom mandatu činiti Lejla Dragnić, Vedran Grebo, Esma Delić, Marko Cvitanović i Dženana Dramalija.