SLUŠAJ ME

Ukoliko Vlada KS usvoji inicijativu Damira Marjanovića, zastupnika Naše stranke, u budžetu KS za 2020. godinu trebalo bi se naći dva miliona maraka maraka za rekonstrukciju objekata JU Studentski centar. Poseban naglasak stavljen je Studentsko naselje Bjelave.

Autori inicijative su iz Foruma mladih Naše stranke koji su na osnovu konstantnog praćenja životnih problema studentske populacije u KS ovaj naglasili kao jedan od prioritetnih.

„Uslovi života studenata reflektuju koliko cijelo društvo vrednuje tu populaciju. Sudeći po ovom što sada imamo, to nije nimalo ohrabrujuće. Studenti jesu naša budućnost u svakom smislu, i to nije floskula, odnos društva prema njima mora biti reprezentativan. Kad su u pitanju studentska naselja, ona moraju biti usklađena sa slikom studentskih naselja iz najnaprednijih zemalja Evrope i svijeta. Ovaj zahtjev za dva miliona KM, koji smo uputili preko našeg zastupnika Damira Marjanovića neće biti utrošena tek tako, imamo viziju toga šta nakon njihovog utroška želimo vidjeti. Mi, također, kroz tu inicijativu zahtijevamo da se u planu aktivnosti za 2020. JU Studentski centar izabere kao prioritetna institucija za realizaciju projekta energetske sanacije koje realizira Ministarstvu prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša sa partnerima. To će biti zdraviji i u svakom smislu plemenitiji uslovi za učenje, rad, zabavu i sve ono što podrazumijeva jedan ispunjen život studenata“, rekli su iz Foruma mladih NS.