Forum mladih Naše stranke oštro osuđuje jutrošnji napad na našeg sugrađanina Hajrudina Zulfića kojega su dvojica nepoznatih mladića pretukli metalnim šipkama, a potom pobjegli.

Razlog napada je bilo sprečavanje krađe. „Bojimo se da se sigurnost u javnom saobraćaju vraća na onaj nivo kakav je bio u vrijeme ubistva Denisa Mrnjavca“, kažu iz Foruma mladih Naše stranke i podsjećaju na amandman Nape stranke koji je nudio rješenje:

„U Skupštini Kantona Sarajevo, preko našega zastupnika Marija Vukasovića amandmanom smo predložili  uvođenje videonadzora u vozila kako bi se povećala sigurnost, čime bi se izvršila prevencija krivičnih djela i omogućilo bi se lakše identifikovanje počinilaca ovih djela u slučaju da se ona ipak dese. No, na žalost svih nas, Skupština KS je odbila ovaj amandman te omogućila ovakve vrste napada i produljila agoniju nesigurnosti prilikom prevoza javnim prevoznim sredstvima.“

Građanke i građani Sarajeva nisu zaslužili ovakav nemar vlasti, zaslužuju siguran i kvalitetan gradski prevoz gdje neće razmišljati svakoga dana da li su oni sljedeća žrtva nasilnika.