U utorak, 5. novembra, održan je zbor članstva Naše stranke na kojem je izborom rukovodstva i članova općinskog odbora formirana lokalna organizacija Naše stranke u Velikoj Kladuši.

Za predsjednika je izabran Amir Purić, za potpredsjednicu Aida Ćerimagić, a za potpredsjednika Zlatko Pajazetović. U odboru su još i Almir Imširović, Dario Kajdić, Denis Kendić, Dino Nuhić, Anel Pajić i Lejla Zarifović.

Radi se o osobama koje su bile aktivne u prethodne dvije godine u inicijativi „Kladuša je naša“.

„Na ovaj način nastavljamo raditi na stvaranju političke alternative, odnosno novog programa i novih lica u lokalnoj politici, za izbore 2020. godine, što smo zacrtali pri samom pokretanju inicijative Kladuša je naša. To što smo s Našom strankom, najbrže rastućom političkom partijom u državi, pronašli zajednički jezik i zajedničke ciljeve, samo nam ulijeva dodatnu vjeru da smo na pravom putu“, rekao je Amir Purić, novoizabrani predsjednik Općinskog odbora Naše stranke u Velikoj Kladuši.

Prisutnim članovima i simpatizerima Naše stranke, te drugim zainteresiranim građanima, u punoj sali restora Hamm, obratio se i Predrag Kojović, predsjednik Naše stranke, koji je u svom izlaganju podsjetio na političke principe Naše stranke naglasivši da je upravo zbog principa vođenja čiste politike Naša stranka postala najbrže rastuća politička organizacija u BiH.

„Jedna odlična ekipa se okupila oko ovog projekta Naše stranke u Velikoj Kladuši i mislim da je ovo jedna organizacija koja će sasvim sigurno postati jedan važan politički subjekt u Velikoj Kladuši već na narednim izborima“, dodao je Kojović.

Purić, dosadašnji novinar, rekao je prisutnima da današnjim činom stupanja u politiku prekida svoj angažman u medijima i u potpunosti se posvećuje pripremi za predstojeće lokalne izbore.

„Imamo dobru osnovu u ljudima koji su se pokazali i iskazali u protekle dvije godine kroz lokalni aktivizam. Sada to želimo nadograditi kvalitetnim ljudima iz svih mjesnih zajednica Velike Kladuše. Mjesecima radimo i na programu ‘Za drugačiju Veliku Kladušu’, u čijoj srži je vraćanje dostojanstva u život običnog čovjeka. On bi već početkom sljedeće godine trebao biti završen nakon usaglašavanja sa politikama Naše stranke. Zbilja vjerujemo da zajedničkim snagama možemo promijeniti lokalnu politiku iz korijena“, naglasio je Purić u svom obraćanju zboru.