Kandidat Naše stranke za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Boriša Falatar, proveo je subotu 8. septembra na ulicama Mostara razgovarajući sa građanima. Mnogi su mu prilazili i pružili podršku.

Građani, među kojima su bili studenti, kujundžije, penzioneri i drugi, najviše su željeli razgovarati o tome kako unaprijediti mostarski turizam i infrastrukturne potrebe grada, te javne ustanove staviti u njihovu funkciju.

Tokom razgovora su se također dotakli i izazova sa kojima se naša zemlja suočava na evropskom putu, potreba mladih i studenata. Boriša Falatar je u Mostar došao u pratnji potpredsjednice Naše stranke Nasihe Pozder, generalnog sekretara Nihada Uka, a u Mostaru su im se pridružili i Amna Popovac, Irma Baralija i Marinko Šanje, kandidati za Skupštinu Hercegovačko-neretvanskog kantona, te Boška Ćavar, kandidatkinja za Parlament Federacije BiH.

U poslijepodnevnim satima zaputili su se u Čapljinu kako bi razgovarali sa stanovnicima i ovog hercegovačkog grada – u kojem je ove godine u čapljinsku gimnaziju upisano samo šest učenika.

„Mostar je primjer kako politika dijeli ljude, a turizam i strane investicije spajaju. No, istina je zaista nekada jednostavna, a put je pred nama. Pozitivna energija u cijelom Mostaru, riječi podrške i srce je puno. Hvala Mostar!“, rekao je Falatar nakon što je krenuo za Čapljinu.