Vijećnica Naše stranke u Novom Gradu Enisa Spahić na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća podnijela je inicijativu da se riješi adekvatno priključenje ulice Branislava Nušića na A transferzalu.

“Izgradnjom i puštanjem u promet  A transferzale ulica Branislava Nušića je i fizički trajno prekinuta na dva dijela i do danas nije adekvatno riješeno njeno uključenje na A transferzalu. Na desnoj strani ulice ostala je osnovna škola ‘Aleksa Šantić’, a na lijevoj Dobrinjska i 5. gimnazija”, rekla je Spahić.

Vijećnica Naše stranke upozorila je na brojne probleme nastale nakon puštanja u promet A transferzale.

“Na mjestu prekida ulice, djeca, nerijetko i odrasli, svakodnevno pretrčavaju transferzalu, te nastavljaju put na jednu ili drugu stranu ulice. Trenutno, desna strana ulice je blokirana gomilom kamenog materijala i zemlje, te pješaci preko tih gomila prelaze i uključuju se na transferzalu, a na lijevoj strani na kosini transferzale napravljeno je divlje zemljano stepenište. Zbog postojanja opravdanog straha od mogućih saobraćajnih nesreća nadležne službe bi trebale što hitnije riješiti adekvatno priključenje ove ulice na transferzalu”, zaključila je vijećnica Spahić.