Elvis Vreto je vijećnik u Općinskom vijeću Ilidža. Na oktobarskim izborima njegovo ime naći će se na listi za Skupštinu Kantona Sarajevo. Kaže da mu je „dosta da neko govori kako je neko u Kantonu kriv što nešto ne funkcioniše na Ilidži“. Vreto je skroman čovjek, koji vodi privatni biznis, borac ARBiH i čovjek iz naroda.

Prošle godine je preuzeo funkciju predsjednika Glavnog odbora Naše stranke.

-Program koji smo predstavili dio je zajedničkog rada lokalnih organizacija, te građana koji su predlagali brojna rješenja. Već smo napravili jedan krug obilaska terena širom zemlje, imamo jake liste, ali i dobru povratnu informaciju od građana. Postoji vjera da ćemo napraviti dobar rezultat, a onda preuzeti odgovornost i pokrenuti stvari o kojima govorimo posljednje četiri godine, kaže Vreto.

Naša stranka je, podsjeća on, dijelom Proevropskog bloka u entitetu RS.

– Lično sam radio na tome da se prevaziđu podjele među nekoliko političkih stranaka tamo, te da ponudimo jednu novu viziju za građane koji žive u tom dijelu BiH. Za NS nismo tražili nikakve pozicije, samo promjenu poruka koje nudimo onima koji žele neki treći put, između onoga što nudi Savez za promjene i SNSD. Nije istina da nas nema u nekim dijelovima Federacije, prije par dana smo išli u Čitluk, a nosilac naše liste u HNK dolazi iz Čapljine. U Kiseljaku radimo punom parom, promijenili su se odnosi, ljudi nam prilaze i traže odgovore, navodi Vreto.

Tekst u cijelosti možete pročitati na portalu Index.