Proteklog vikenda su u bašti hotela Lukavac građani i građanke Tuzlanskog kantona mogli prisustvovati neformalnom druženju sa političarkama Naše stranke, organizovanom u sklopu projekta Inicijativa 50%.

Ovaj projekt ima za cilj animirati žene da se aktivnije uključe politiku i procese odlučivanja po pitanjima koja smatraju gorećim u svojim lokalnim sredinama, ali i cijeloj državi.

Neformalnom druženju prisustvovale su: Mirjana Marinković-Lepić, zastupnica u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, zastupnica Sanela Klarić ispred Predstavničkog doma Parlamenta FBiH te Mirela Trepanić, zastupnica u Skupštini Tuzlanskog kantona i delegatkinja u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH, ali i druge članice i članovi Naše stranke iz Lukavca, Tuzle, Gračanice, Živinica i ostatka Tuzlanskog kantona.

U druženju s građankama i građanima razgovarali su o problemima, inicijativama, projektima i ostalim aktivnostima koje političarke Naše stranke uskoro planiraju pokrenuti u Tuzlanskom kantonu. Neformalnom skupu također se pridružio kantonalni zastupnik Naše stranke Selim Bešlagić i tako pružio podršku svojim stranačkim kolegicama i projektu Inicijativa 50%.