Naša stranka | Jasmin Alić
Jasmin Alić

Jasmin Alić

15.09.2020.

POTPREDSJEDNIK GLAVNOG ODBORA

Rođen je 1987. godine u Tuzli. Diplomirao je na Filozofskom fakultetu u Tuzli – Odsjek za Socijalni rad – nakon čega upisuje magistarski studij. Prije aktivnog ulaska u politiku, Jasmin je svoj životni put trasirao kroz volonterski rad u velikom broju domaćih i međunarodnih organizacija od kojih možemo istaknuti Međunarodni forum solidarnosti Emmaus, Crveni križ Tuzla, Biro za ljudska prava Tuzla, Gariwo Sarajevo i mnoge druge.

U tom periodu je bio učesnik i „Akademije mladih socijalnih lidera“ gdje su domaćini bili Poljska i Bosna i Hercegovina. Sa ponosom ističe na desetine različitih edukacija sa mladima iz oba entiteta i zemalja iz okruženja, a sve sa ciljem prevazilaženja konfliktnih situacija sa kojima se susreću balkanske zemlje i bh. društvo nakon rata koji nas je zadesio. Dobitnik je na desetine priznanja, certifikata i zahvalnica, od kojih mu je najdraža laskava titula koju je dobio još kao tinejdžer, a to je priznanje za najhumanijeg tinejdžera Tuzle za 2005. godinu. Od 2010. godine je uposlenik ugledne tuzlanske kompanije informatičke opreme Genelec.

Član je Naše stranke od 2008. godine, i u više navrata je bio potpredsjednik lokalne organizacije u Tuzli, a od 2018. godine je i njen predsjednik.
Trenutno obnaša i dužnost člana Komisije za pravdu, ljudska prava i građanske slobode pri Skupštini TK.

 

Email:

Tell: 033 408 888

Ne živimo od namještanja tendera ni rasipanja državne imovine, već od povjerenja naših članica, članova, simpatizerki i simpatizera da će njihov novac biti utrošen na izgradnju pravednijeg društva.
Budite jedna ili jedan od njih. Donirajte!