Boriša Falatar je ponedjeljak proveo na ulicama Lukavca i razgovarao sa desetinama građana o budućnosti naše zemlje.

“Ti si prvi predsjednički kandidat kojeg sam imala priliku lično upoznati”, samo je jedan od brojnih komentara građana Lukavca, kojima se svidio taj drugačiji pristup politici u odnosu na ono što su navikli da vide.

Lukavčani su istakli kako je najveći problem u njihovom gradu ekološke prirode i to konkretno zagađenje zraka.

I Falatar je posebnu pažnju skrenuo na taj problem: “U Lukavcu se vidi golim okom zašto je BiH druga zemlja u svijetu po smrtnosti od zagađenja zraka. Ta činjenica će nakon izbora početi postajati prošlost. Zbog toga su zelene politike prioritet Naše stranke u Tuzlanskom kantonu.”

Zvjezdan Karadžin, kandidat Naše stranke za Skupštinu TK, nakon razgovora sa građanima, izjavio je: “Vrijeme odgađanja, prebacivanja odgovornosti, opravdavanja čekanjem izbora treba da stane. Pitanje zagađenja okoliša je jedan od najvećih, ako ne i najveći problem za gradove Tuzlu i Lukavac, tako da je krajnje vrijeme da se počnu provoditi konkretne mjere da se zagađenje prvo smanji, a onda, u što kraćem mogućem roku, svede na ono što je dopušteno po evropskim normama. Naša stranka je za Tuzlanski kanton to postavila kao jedan od vrhovnih prioriteta.”

Nakon Lukavca Falatar je posjetio Gračanicu i družio se s građanima na glavnom gradskom šetalištu. Kažu kako Gračanici nedostaje zabavno-kulturnih događaja za mlade, pa je tako gračanička omladina primorana da u kasnim večernjim satima putuje u susjedne gradove (Doboj, Tuzla, Srebrenik) kako bi se zabavili.

“Nekada smo imali diskoteku, kino, klubove, a sada poslije 11 sati nemate gdje. Kafići se tada zatvaraju, a oni koji bi još malo ostali da se druže, imaju opciju ili da sjede po parkovima, što je zimi teško izvodivo, ili da idu u druge gradove, npr. Doboj ili Tuzla”, objasnio je jedan od mladih Gračanlija.

Pored Falatara, ovom događaju su prisustvovali predsjednik Naše stranke Predrag Kojović, potpredsjednica Nasiha Pozder, Selim Bešlagić, nosilac liste Naše stranke za Skupštinu Tuzlanskog kantona, te vijećnici Naše stranke u OV Gračanica: Mirsad Čamdžić i Mirela Trepanić.