Naša stranka započela je izbornu kampanju u Bihaću jasnom porukom da smo svi zajedno odgovorni za  budućnost Bosne i Hercegovine.

Opora je istina da je kampanja drugih stranaka započela kao bespoštedan lov na 19.500 funkcionerskih pozicija u Bosni i Hercegovini koje politika imenuje.

Krajinu iz Sarajeva pohode emisari, dijele se donacije, potpisuju ugovori, kupuju se glasovi, pripreme za utvrde u biračkim odborima privode se kraju, izgrađuje pet metara asfalta, obećavaju kule i gradovi, aerodromi i autoputevi, sljubljuju se lijevi i desni, populizam je njihova jedina ideološka vodilja.

Odgovorna politika se gradi na životnim pitanjima  građana: cijenama hrane, ogrijeva, radnim mjestima, zdravstvenoj zaštiti, obrazovanju, vladavini prava, socijalnoj skrbi…

Naša stranka na funkcije vlasti neće dolaziti pričajući populističke priče već će nuditi konkretna rješenja za probleme koji su rješivi s onih nivoa vlasti za koje se njeni kandidati bore. Pozivamo sve političke subjekte koji se ne vide u populizmu da kampanji pistupe isto.