Na zahtjev stanara koji se osjećaju ugroženima zbog nepropisnog parkiranja, članica Općinskog odbora Naše stranke u Novom Gradu Alisa Davidović je na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Novi Grad  inicirala regulaciju stacionarnog saobraćaja u dijelu ulice Sulejmana Filipovića.

„Dio ulice u kojem je problem prisutan nalazi se ispred ulaza 1, 3 i 5, i stalno je popunjen automobilima, nema trotoara, a pješački saobraćaj se odvija kolovoznom trakom. Na ovu ulicu se nastavlja vatrogasni put dužine oko 120 metara. Vatrogasna kola mu, međutim, ne mogu pristupiti. I ne samo vatrogasci, nego i kola hitne pomoći, taksi vozila i drugi. Ta nepropisna parkiranja nisu stvar nužde jer pored ulice se nalazi garaža na kojoj ima oko 40 slobodnih mjesta“, kaže Davidović.

Njen prijedlog rješenja je zabrana parkiranja automobila na jednoj strani ulice, a na drugoj ga dozvoliti – što je dovoljno za tri ulaza.

Ono što je posebno zabrinjavajuće, kako kaže Davidović, jest činjenica da policija ne reaguje iako je više nego očito dugotrajno blokiranje osnovnih potreba građana – od kretanja do gašenja požara i intervencija hitne pomoći.