Adi Škaljić iz Općinskog odbora Naše stranke u Novom Gradu uputio je inicijativu kojom se traži omogućavanje online prodaje proizvoda iz ponude Bosanske tržnice – Dobrinja i uvođenje kućne dostave artikala.
„Iako Bosanka tržnica na Dobrinji nudi poseban ambijent za kupovinu, kriza uzrokovana pandemijom koronavirusa stvara potrebu za jednostavnijom i sigurnijom dostupnosti lokalnih, zdravih proizvoda. U trenutnoj situaciji proizvodnja i plasman domaće hrane je prioritet svake države, ali i svake lokalne zajednice. Preduzeće LOKOM, koje i upravlja tržnicom, trebalo bi pomoći proizvođačima u plasmanu proizvoda, ali i omogućiti građanima lakšu i sigurniju njihovu dostupnost
Predložena platforma treba da, putem mobilne aplikacije i sistema kućne dostave, poveže proizvođače i kupce. Krajnje vrijeme je da uhvatimo korak sa jedinicama lokalne samouprave iz regiona i domaćim privatnim kompanijama koje nude slične usluge. Proizvođači hrane u BiH se svakako susreću s mnogim preprekama, a omogućavanjem lakšeg plasmana robe garantovano bi im se unaprijedilo poslovanje.