Učenici Treće gimnazije, koji su organizovali Dane sporta u svojoj školi,  na tu manifestaciju pozvali su i zastupnika Naše stranke u Skupštini KS Elvisa Vretu.

Povod je bilo njegovo dosadašnje zalaganje za unapređenje omladinskog sporta. Razgovarali su o tome da naredne godine svoju manifestaciju obogate učešćem još više mladih, u više sportova s posebnim akcentom na ravnopravan tretman muških i ženskih sportova.

Vreto kaže da će sve učiniti kako bi mladi dobili ono što žele, jer sve što žele to i zaslužuju: „Ono što me posebno raduje jest činjenica da su me prepoznali kao političara s kojim je vrijedno razgovarati o rješenju njihovih problema. Mladi opravdano gaje skepsu prema političarima. Možda je ovo znak da to vrijeme polako prolazi. Iako sam izuzetno počastvovan ovim pozivom, on otvara i jednu drugu dimenziju, osim sportske, a to je vraćanje povjerenja prema političarima. I možda bismo i mi sami trebali pozivati mlade ljude da saslušamo njihove probleme, a ne čekati da oni nas pozovu. Ovaj me čin ohrabruje da to počnem činiti.“