Predsjedavajuća Gradskog vijeća Zenice Sanja Renić iz Naše stranke reagirala je na posljednji intervju koji je Eldin Vrače iz ‘Snage centra’ dao za sarajevske medije. Vrače, u svoj konflikt sa gradonačelnikom Kasumovićem, pokušava uvući Našu stranku, poručuje Renić. Sve se dešava zbog odbijanja Sanje Renić da promijeni ‘partijski dres’.

“Vlasnici Snage centra su mi nudili da ću, ako pređem u njihovu stranku, dobiti profesionalni status na mjestu predsjedavajuće, što znači i redovnu platu i zaposlenje. Kada sam odbila ovu ponudu ‘političkog transfera’, krenuli su napadi na mene. Mislili su da neću izdržati, pa im sada smeta što su odupirem pritiscima koji dolaze i od SDA i od Snage centra”, poručila je predsjedavajuća Renić.

“Nastaviću se boriti da se glas Zeničana i Zeničanki čuje u Gradskom vijeću. Borili smo se za rješavanje problema grijanja, borimo se protiv građevinske mafije, borimo se za spas Čelika, radimo na zaštiti okoliša grada, hoćemo da realizujemo inicijativu za parkove i igrališta. Mi u Našoj stranci želimo od Zenice napraviti grad u kojem se dobro živi. Uvijek nastojimo dogovoriti kompromis, zanemarujemo lične zahtjeve i raznorazne privatne interese. I sada da mene taj isti Eldin Vrače naziva Kasumovićevom sekretaricom, napada me prvenstveno kao ženu i kao građanku koja drugačije gleda politiku od Snage centra i gospode iz SDA”, zaključila je Renić.