Predsjednik Naše stranke Predrag Kojović je izrazio žaljenje zbog ostavke generalnog sekretara Albina Zuhrića, kazavši da je izuzetno zahvalan za njegov nemjerljiv doprinos opstanku, razvoju i rastu ove političke organizacije.

“Generalni sekretar Albin Zuhrić je na ovu poziciju došao kao mlad i obrazovan čovjek spreman da doprinese rastu ideje Naše stranke. Od vremena kada je preuzeo mjesto generalnog sekretara, kroz saradnju sa tadašnjim predsjednikom Dennisom Gratzom, a zatim i u periodu od kada je izabrano novo rukovodstvo NS-a, stekao je povjerenje članstva, ali i veliko uvažavanje i poštovanje naših izabranih predstavnika/ca”, kazao je predsjednik Naše stranke Predrag Kojović.

“Albin Zuhrić je dao izuzetan doprinos konsolidovanju NS-a. Zahvaljujući njegovom angažmanu Našoj stranci su se priključili mnogi mladi ljudi koji su se potom dokazali kao vrhunski pravni savjetnici, eksperti za odnose s javnošću, odlični organizacijski menadžeri, ali prije svega kao dobri i pošteni ljudi. Značajno je doprinio rapidnom procesu širenja Naše stranke kroz osvajanje mandata na lokalnim izborima, ali i na opštim izborima rezultatima na federalnom nivou. Velikim dijelom su rezultati Naše stranke rezultat njegovog znanja i vrijednog rada”, dodaje Kojović.

“Ovu vijest sam primio sa velikim žaljenjem. Zahvaljujem mu se na kvalitetnom, poštenom i korektnom odnosu, te istinskom doprinosu i nastojanju da čak i ova odluka ne naruši dobru atmosferu i odnose u našoj političkoj organizaciji. Vjerujem da će Albin Zuhrić ne samo ostati sa nama nego vrlo uskoro opet biti vrlo važan faktor u radu Naše stranke”, zaključio je Kojović.