Naša stranka osuđuje prekid ugovora i političke pritiske na dr. Ismeta Gavrankapetanovića, te njegovu smjenu sa pozicije šefa Klinike za ortopediju. Iz NS-a poručuju da je ovo nastavak ‘čistke’ kadrova, bez ikakvog jasnog plana i rezultata koji bi mogli biti od koristi za KCUS i njegove pacijente.

“Mi smatramo da je riječ o grubom poigravanju sa kadrovima u čije je obrazovanje uložen novac građana, koji su zatim to sve vratili kroz vrijedan rad i tako što su bili na usluzi građanima Sarajeva i u ratnom i u mirnodopskom periodu. Gotovo 40 specijalista napuštaju ili su napustili KCUS. Dokle ćemo gubiti ljekare koji napuštaju zemlju ili prelaze u privatni sektor, ne vodeći računa o tome koliko ćemo morati uložiti novca da kroz specijalizacije i obuke da dobijemo nove kadrove koji će moći naslijediti sav posao koji ih čeka”, poručuju iz Naše stranke.

“Sama reakcija kolega koji su odbili da zamijene dr. Gavrankapetanovića nam poručuje da časni i vrijedni doktori i medicinsko osoblje Kliničkog centra neće više trpiti kadrovska preslagivanja i pritiske na najkvalitetnije pojedince koje ova ustanova ima, te im Naša stranka na tom putu pruža punu podršku. Posebno podržavamo stavove koje su po ovom slučaju zauzeli zaposlenici Klinike za ortopediju i Sindikata ljekara i stomatologa Federacije. Pozivamo osnivače Kliničkog centra da uzmu ovo sve u razmatranje te da konačno zaustave lošu kadrovsku i upravljačku politiku na KCUS-u”, zaključuju u Našoj stranci.