Naša stranka Mostar smatra da vlast nije učinila ništa da se nesnošljive gužve na našim granicama, posebno one prema morskim odredištima u toku ljeta, smanje.

„Svakog ljeta vidimo kako to izgleda na našim granicama, ali ne vidimo nikakav napor onima kojima je to posao, da se taj problem bar donekle umanji. Sigurno je da se sa komšijama mogu ispregovarati bolji i logičniji uslovi oko propuštanja ljudi na granicama, isto kao što se može i mora utrošiti višenovaca na uređenje samih graničnih prelaza i izgradnja novih, kako bi se rasteretila kritična“, kazao je Marinko Šanje.

Šanje je podsjetio i na najbolniju tačku ove priče, komunikacijsku blokiranost jedinog bh. grada na moru, Neuma te skoro četrdeset godinu staru priču oko gradnje brze ceste Stolac – Neum.

„Potpuno podržavamo zahtjeva građana ove opštine koji su već dva puta ovog ljeta protestima upozoravali na komunikacijsku blokiranost koja zbog gužvi onemogućava normalnu komunikaciju građanima. Ilustrativno je da je hitna pomoć koja pacijenta vozi za Dubrovnik ili Mostar znala dva sata čekati u koloni, a cijelo to vrijeme političari se samo razbacuju najavama gradnje brze ceste Stolac – Neum koja bi dijelom riješila taj problem“, zaključio je Šanje.